Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Поетичний вечір
“ПОЛВЕКА НАЗАД ИЛИ ПРОВИНЦИЯ У МОРЯ” 
(м. Іллічівськ, Одеська область)


20 жовтня 2012 року в Національній парламентській бібліотеці України відбувся поетичний вечір ПОЛВЕКА НАЗАД ИЛИ ПРОВИНЦИЯ У МОРЯ.

Із появою перших причалів у акваторії Сухого лиману, понад півстоліття тому, почалося будівництво нового міста, яке згодом отримало своє нинішнє ім'я – Іллічівськ.

Місто і його люди оспівані в романах і поетичних збірках, на полотнах художників, у піснях, історико-краєзнавчих дослідженнях. І, звичайно ж, чимала заслуга в тому, що в місті живуть творчість і література, належить місцевим літературним об'єднанням та студіям.

Одне із них носить ім'я Володимира Домріна – одеського поета, чудового лірика, співця природи причорноморських степів, який в березні 1983 року організував і очолив першу в Іллічівську літературну студію.

Завдання літературного об’єднання полягає, в першу чергу, у допомозі кожному, хто займається літературною творчістю, стати несхожим на інших авторів, тобто відшукати в літературі те місце, яке гідний зайняти кожен конкретний автор. А ще – відкрити двері для кожного, хто відчуває в собі творчий потяг.

Друге творче об'єднання носить назву "Територія I". У назві символічно перемішалися відразу кілька понять: і стихія Інтернету, що об'єднала авторів, і назва нашого міста – «Іллічівськ». Ломка стереотипів, відмова від шаблонів, незалежність і відвага стали брендом цього проекту. Навколо нього об'єдналися не тільки ті, хто пише вірші чи прозу, а й фотографи, художники, музиканти.

Гості з Іллічівська приємно вразили присутніх у залі своєю високою поетичною майстерністю та вишуканістю. Вірші читали: Таїсія Саприкіна, член НСПУ Іван Гаврюк, Марія Штеппо, Юлія Шпирко, Олександр Семикін, Олена Преображенська, Ірина Василенко, Леонід Кулаковський а також молоді дарування – гість із Тернополя, поет Юрій – Антон Вітяк; улюбленець іллічівської публіки, студент Київського національного університету культури і мистецтв Павло Пугачов; молода поетеса із Петербурга Стефанія Данілова. Зустріч супроводжували чудові пісенні виступи у авторському  виконанні Сергія Батури та Ксенії Стеценко, що викликали у присутніх хвилю позитивних емоцій.

Із вітальним словом до гостей з Іллічівська звернулися завідувач відділу соціокультурної діяльності НПБУ Олена Погонець, київські поети Олександр Бакуменко – член спілки НСПУ, Роберт Тучин – головний редактор міжнародного журналу «Твої вірші», Євгенія Більченко – організатор поетичного фестивалю «Одна маленькая свеча», Інна Ковальчук та Тетяна Кудінова.

Усі присутні мали чудову нагоду  відчути прекрасну силу поетичного слова.

 

Таїсія Саприкіна
Дмитро Фус


Іван Гаврюк
Марія Штеппо


Сергій Батура
Юлія Шпірко


Олена Преображенська
Павло Пугачов


Євгенія Більченко
Стефанія Данілова





Ірина Василенко
Леонід Кулаковський


Юрій – Антон Вітяк
Роберт Тучин





Олександр Семикін
Ксенія Стеценко та Сергій Батура





Інна Ковальчук
Вітання від НПБУ Олени Погонець

 

Інформація підготовлена відділом СКД