П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Друге засідання Клубу «Бібліотека і Місто»


17 жовтня 2012 року у Конференц-залі Національної парламентської бібліотеки України за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, відбулося друге засідання Клубу «Бібліотека і Місто», темою якого була видавнича діяльність Стефана і Василя Кульженків.

Відкриваючи засідання, ведуча – завідуюча відділу соціокультурної діяльності НПБУ Олена Погонець наголосила на тому, що створення Клубу викликане бажанням представити широкому загалу двох рівноцінних партнерів – Бібліотеку і Місто, їх роль у сприянні інформаційного забезпечення мешканців та гостей столиці, висвітленні подій, що відбуваються, знайомство з минулим і сьогоденням, з історичними постатями і сучасниками.

Вибрана тема дозволила присутнім повернутися у Київ кінця ХІХ-початку ХХ ст., познайомитися з родиною славетних київських друкарів Стефана та Василя Кульженків, дізнатися про історію становлення та розвитку їх друкарні. Адже з іменами цих наших співвітчизників пов’язана ціла епоха в розвитку друкарської справи в Україні. Вони здійснили справжній прорив, створивши в Києві потужний поліграфічний центр воістину європейського рівня. Загальна кількість видань друкарні Кульженка складала понад 1000, й ті, що збереглися, і досі вражають естетикою і довершеним художнім смаком.    

Тему ґрунтовно, емоційно, з почуттям безмежної любові до Києва та його будівничих розкрила перед слухачами відомий музеєзнавець, завідувач відділу Музею історії міста Києва Ольга Друг.

 

Олена Погонець

Ольга Друг

 

Інформація підготовлена відділом СКД