Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки
«Мозаїка Марібора – Культурної столиці Європи 2012 року –
 моменти  у мережі вічності»


Вже не один рік поспіль в Національній парламентській бібліотеці України проходять мистецькі заходи на відзнаку міст країн Європи, які щорічно за рішенням Європейського Союзу проголошуються Культурними столицями Європи.

У 2012 році цього статусу удостоєні міста Марібор (Словенія) та Гімарайш (Португалія).

16 жовтня в Арт-галереї бібліотеки відбулась презентація фотовиставки «Мозаїка Марібора Культурної столиці Європи 2012 року – моменти у мережі вічності», наданої Посольством Республіки Словенія в Україні. 

В експозиції представлено 39 робіт молодого словенського фотографа Міші Сагадіна, які розповідають про культурні програми і проекти. Яскраві і своєрідні фотографії відображають моменти різноманітних заходів – зустрічей, фестивалів, спектаклів, вистав, концертів, що відбувалися в Культурній столиці Європи 2012 року – Маріборі.

У презентації взяли участь Тимчасово Повірений у справах Посольства Республіки Словенія в Україні пані Наташа Прах, міністр-радник Посольства Республіки Словенія в Україні пані Габі Матковіч, представники Посольства Республіки Хорватія в Україні, Посольства Республіки Сербія в Україні, громадсько-культурної спільноти міста Києва та ЗМІ.

 

Генеральний директор НПБУ
Вилегжаніна Т.І.

Тимчасово Повірений у справах Республіки Словенія в Україні
пані Наташа Прах

 

Міністр-радник Посольства Республіки Словенія в Україні
пані Габі Матковіч

 

Учасники презентації
Учасники презентації
Учасники презентації
Запрошуємо до Словенії!

 

Інформація підготовлена відділом СКД