Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація 
  творчого доробку видавництва «БАЛТІЯ ДРУК»
(до 15-річчя від часу створення)


9 жовтня 2012 р. у Національній парламентській бібліотеці України з нагоди святкування 15-ї річниці діяльності відомого київського видавництва «Балтія-Друк», відбулася презентація його творчого доробку.

У вітальному слові Генеральний директор НПБУ, заслужений працівник культури Вилегжаніна Т.І. наголосила, що вже стало доброю традицією в Бібліотеці знайомити гостей, користувачів, працівників бібліотек міста з діяльністю українських видавництв, їх творчим доробком та видавничими планами. Відзначаючи здобутки видавництва «БАЛТІЯ–ДРУК» Тамара Вилегжаніна особливо тепло привітала видавництво з останньою нагородою – Гран-прі в конкурсі «Ukrainian Best Book Aword» на ІІ Міжнародному фестивалі «Книжковий арсенал» за видання «Хотинська битва 1621 – битва за Центральну Європу».

Цікавим і змістовим був виступ Генерального директора видавництва «Балтія-Друк» Малікєнайте Р. Р., в якому вона відзначила, що хоча 15-літній вік не є ще досить поважним, але видавництву вдається зосередити зусилля на досягненні основної мети – забезпеченні видань у трьох напрямах, а саме: видання путівників по містах та історичних місцях України; підготовка і друк художніх та фотоальбомів із різних галузей культури та історії України, авторські подарункові видання тощо; виготовлення художніх і туристичних листівок поліграфічного та ручного виробництва. В останні роки побачили світ кілька історичних проектів, створених за підтримки й участі Литовської республіки, що присвячені славетним подіям балто-слов’янської спільної історії, зокрема: «Грюнвальдська битва», «Україна. Литовська доба», «Хотинська битва 1621». Видання містять багато унікальних документів і фотографій з музеїв України, Литви, Білорусі, Польщі, Туреччини.

Розповідь директора видавництва продовжив головний редактор Віргініюс Строля, зосередивши увагу на пошуку нових тем, підготовці майбутніх видань та залученні для їх здійснення відомих вчених, культурних діячів, письменників і фотомитців.

Присутня на презентації аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні Дайва Дапшене зачитала привітання від посольства та радо вітала видавництво з його 15-літтям, а також висловила впевненість, що співпраця між нашими країнами в царині вивчення і пропаганди книги міцнітиме.

Про значні результати і високі нагороди видавництва «БАЛТІЯ–ДРУК» на різноманітних конкурсах книги говорив директор Департаменту видавничої справи і преси Державного комітету телебачення і радіомовленні України Кононенко О. А.

Колектив авторів, що працюють із видавництвом, представляла Оксана Косміна, український етнолог та історик матеріальної культури, автор 2-томника «Традиційне вбрання українців», яке експонувалося тут же на виставці видань видавництва.

Запитання і відповіді, що лунали в залі, засвідчили інтерес аудиторії до видавництва, тому з особливою приємністю присутні подякували його працівникам і побажали подальших успіхів у роботі.

 

 
Тамара Вилегжаніна





Рута Малікєнайте
Віргініюс Строля


Дайва Дапшене
Олексій Кононенко





Оксана Косміна
Учасники презентації

 

Інформація підготовлена відділом СКД