Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

7 жовтня – День працівників освіти


7 жовтня в Україні відзначається День працівників освіти. Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО в 1994 році. У тому ж році «на підтримку ініціативи працівників освіти України», згідно з Указом Президента України «Про День працівників освіти», свято було встановлено в нашій країні. Воно, як і колишній День вчителя, відзначається щорічно у першу неділю жовтня.

У незалежній Україні налічується майже 860 тисяч працівників освіти, які навчають і виховують понад 9 мільйонів дошкільнят, школярів та студентів. Тільки у Києві працює 62 тисячі освітян, на долю яких припадає 350 тисяч дітей. Це, перш за все, педагоги, вчителі, викладачі середніх спеціальних закладів та вузів, вихователі, працівники науково-педагогічних установ, майстри виробничого навчання. Неможливо недооцінити їхній вклад у виховання та розвиток здібностей кожного з нас.

До професійного свята освітян у Національній парламентській бібліотеці України організовано книжкову виставку «7 жовтня – День працівників освіти». Документи, представлені на ній, дають можливість ознайомитись із сучасними напрямами педагогічної роботи. Низка документів присвячена професійній підготовці майбутнього вчителя, викладача вищої школи. Цікавою буде й інформація про вітчизняний і закордонний досвід у галузі освіти. Сподіваємось, що такі видання, як «Інновації у професійно-педагогічній підготовці майбутнього вчителя: методологічні, змістові, та методичні засади», Карташова Л. А. «Система навчання інформаційних технологій майбутніх вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін», Мірошник З. «Рольова структура особистості вчителя початкових класів», Бельмаз Я. «Професійна підготовка викладачів вищої школи у Великій Британії та США» та інші зацікавлять фахівців та користувачів бібліотеки.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Інформація підготовлена відділом СКД