Субота, 26 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

23 жовтня 2024 року у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у межах проєкту «Бібліотека Ярослава Мудрого та її околиці» відбулася творча зустріч з народною артисткою України Галиною Яблонською.

У колі друзів та поціновувачів її таланту Галина Гілярівна згадувала свою творчу діяльність на сцені Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, якому присвятила 72 роки свого життя. У творчому доробку артистки понад 80 ролей на його сцені. З теплотою пані Галина згадувала своїх партнерів по цеху – Амвросія Бучму, Миколу Яковченко, Гната Юру, Богдана Ступку.

Галина Яблонська – людина-епоха, яка щодня несе культуру, мову, добро, красу й істину в народ. Вона повний кавалер ордена княгині Ольги. Її ім’я вписали до Національного реєстру рекордів України – як актриси, що виходила на сцену понад вісім десятиліть.

Пані Галина приймала від гостей щирі слова вітання і подарунки Заслужена артистка України Наталія Полтавець виконала музичну композицію з символічною назвою «Галина». Саме артистизм і природню простоту, талант і непідробну доброту, яскравість зіграних ролей і мудрість великої Людини відзначали на творчому вечорі артистки.

Партнери проєкту видавництво «Саміт-Книга» і Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Анна Сладкова

Фото зав. сектору

відділу обслуговування користувачів Наталії Опенько