Середа, 16 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка графічних робіт художника Володимира Реброва

«Історії гучних подій» 

 

image«На моїх малюнках немає яскравих кольорів,

але є дуже велика палітра емоцій,

які я намагався передати.

І ще є два особливі кольори у моєму житті –

блакитний та жовтий,

які стали потужнішими та яскравішими»

 

В. Ребров

 

 

 

З 10 жовтня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого за адресою: вул. Михайла Грушевського, 1, експонується виставка «Історії гучних подій» київського художника Володимира Реброва.

 

Володимир Ребров - сучасний український художник. Автор альбомів із циклу «Війна очима українського художника».

Народився 21 січня 1982 у м. Запоріжжя. Після закінчення училища переїхав до Києва, де мешкає і працює по теперішній час. До повномасштабного вторгнення створював дизайн інтер'єрів та малював картини на замовлення. Брав участь у колективних виставках.

Життя художника змінила війна. Озброєний олівцем і аркушем паперу, митець продовжив відтворювати на картинах світ навколо, але виключно в чорно-білих кольорах з жовто-блакитними акцентами. Його рисунки стрімко поширились соцмережами і стали впізнаваними як в Україні, так і за її межами. Наповнені силою і щирістю, вони відображають трагічні реалії сьогодення, змальовуючи біль людських сердець і ненависть до ворога. Розповідають про мужність, незламність, любов до Батьківщини і єдність. Підтримують віру та дарують надію у світле майбутнє.

На сьогодні «воєнна палітра» робіт художника складає близько 500 малюнків.

У квітні 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого під назвою «Коли зникають фарби» відбулась перша персональна виставка графічних робіт Володимира Реброва.

Експозиція «Історії гучних подій» присвячена виходу у світ другого однойменного художнього альбому автора із циклу «Війна очима українського художника».

Серед представлених робіт – портрети захисників і побратимів; малюнки, що стали ілюстраціями до поетичних збірок сучасних митців; картини, які згодом перетворились на шеврони й татуювання. В багатьох із них закарбовані реальні історії подій, які пережили українці в часи важких випробувань.

Створюючи свідомий і символічний контекст, роботи Володимира Реброва резонують з патріотичними почуттями і водночас стають своєрідним документальним свідоцтвом війни, побаченої очима художника.

 

Запрошуємо всіх охочих ознайомиться з творчим доробком

талановитого митця сьогодення!

 

Вхід вільний

 

Термін експонування виставки: 10 жовтня – 8 листопада 2024 р.