Субота, 26 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

12 жовтня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся концерт класичної музики за участі народних артистів України Ігоря Андрієвського (скрипка) та Тетяни Андрієвської-Боденчук (фортепіано) в межах музично-просвітницького проєкту «Бібліофест».

На заході прозвучали твори класиків світової музики – соната № 4 до мінор Йогана Себастьяна Баха; соната № 6 для скрипки і фортепіано Людвига ван Бетховена та одна з найвідоміших сонат Йоганнеса Брамса з чотирьох частин.

Перед виконанням музичних творів Ігор Михайлович докладно розповідав про особливості творчості композиторів та про структуру, тематику, достоїнства кожної з сонат. Мажорна і шляхетна музика у високопрофесійному виконанні була сприйнята відвідувачами з позитивними емоціями і величезною подякою як виконавцям, так і партнерам проєкту – Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого, Національній музичній академії України ім. П.І. Чайковського.

Захід відвідали представники бібліотек Печерського, Шевченківського, Дарницького районів Києва, директорка школи № 16 Святошинського району Києва Наталія Нікуленкова, заслужений архітектор України Віталій Шкляр, архітектор Роман Шульга, історикиня і науковиця Євніка Ліньова, художниця Олена Красильникова, меломани, користувачі бібліотеки.

Інформацію підготувала головний бібліотекар

 відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда,

фото завідувачки сектору

відділу обслуговування користувачів Наталії Опенько