Субота, 26 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч з українською письменницею Тетяною Белімовою

 

9 жовтня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася творча зустріч з Тетяною Белімовою українською письменницею, літературознавицею, лавреаткою Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Тетяна Белімова народилася в Києві. Закінчила філологічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка та захистила дисертацію з історії української літератури, дослідивши особливості прози В. Домонтовича. Наукову діяльність поєднує з викладацькою роботою – доцентка кафедри історії української літератури, теорії літератури та літературної творчості КНУ імені Тараса Шевченка. Авторка багатьох навчальних програм, наукових статей, рецензій, підручника «Проза українського модернізму 20-х років ХХ ст.»

З під пера письменниці вийшли романи: «Київ.ua», «Вільний світ», «Яйце-Райце, або Мільйон на мрію» (у співавторстві з А. Процайло), «Винуваті люди»; оповідання й новели в колективних збірках: «Україна в мені», «Пазли нашого буття», «Львів. Кава. Любов», «Львів. Смаколики. Різдво», «Львів. Вишні. Дощі», «Львів. Пані. Панянки», «Львів. Пристрасті. Таємниці», «Теплі родинні історії», «Київ. Люди. Зима» та ін.

Під час зустрічі Тетяна Белімова розповіла про свій шлях до літератури, перші кроки у творчості, професійні успіхи й здобутки. Поділилась секретами написання романів «Київ.ua», «Вільний світ», за які отримала відзнаку Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у 2013 й 2014 роках та зазначила, що саме з цього конкурсу розпочалася її професійна письменницька кар’єра.

У межах заходу вона презентувала новий роман «Чужа провина», що є продовженням роману «Винуваті люди».

«Чужа провина» – книга про складні переплетіння людських доль на тлі трагічної української історії початку ХХ століття та справжнє кохання довжиною у все життя.

Змістовним доповненням до розповіді став перегляд буктрейлерів до книг «Винуваті люди» та «Чужа провина», які спонукали присутніх до читання цих творів. Додав емоційного забарвлення зустрічі й відеозапис авторського виконання уривка з роману письменниці «Винуваті люди».

Захід зібрав шанувальників літератури, які мали можливість поспілкуватись з письменницею у неформальній обстановці та отримати відповіді на свої питання.

До уваги відвідувачів заходу експонувалась книжкова виставка творчого доробку Тетяни Белімової з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого.

Сердечно дякуємо Тетяні Белімовій за цікаву зустріч та щиру розмову! Бажаємо невичерпного натхнення й нових творчих злетів!

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко