Субота, 26 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

9 жовтня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація книги нарисів поета, публіциста та перекладача Ігоря Кручика «Інтелігенти під бомбами і ракетами», яка вийшло друком у видавництві «Саміт-Книга» за сприяння державної установи «Український інститут книги».

Київ весь воєнний час протягом 2022-2023 рр. залишався культурною столицею України: театральною, художньою, музичною, видавничою. На війні не зникла необхідність читати книжки, ходити в театри й на вернісажі.

У книзі зібрані нариси, які друкувались у перші дні повномасштабного вторгнення у періодичних виданнях і висвітлювали поді перших днів війни в Києві. За словами автора: «Книжка про те, як зберегти надію і підтримувати один одного».

На презентації виступив один із героїнь книги – голова об’єднання київських поетів НСПУ Станіслав Шевченко. До обговорення видання долучились друзі та колеги письменника: Ірина Негрейчук, головний бібліограф НБУ ім. Ярослава Мудрого; Юрій Коваленко (Доктор Звук/Doctor Zvuk), професійний український актор-імітатор голосів, іноземних мов та звуків; Гліб Ситько, поет, член НСПУ; Кім Сук Вон, професор, викладач КНУ імені Тараса Шевченка та студенти – майбутні журналісти.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Анна Сладкова 

Фото зав. сектору відділу 

обслуговування користувачів Наталії Опенько