Субота, 26 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Показ фільму «Непохитний медичний стрій» (Україна, 2024)

image25 вересня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся показ фільму «Непохитний медичний стрій» (Україна, 2024).

Стрічку знято в межах проєкту «Непохитний медичний стрій» за підтримки Українського культурного фонду. Мета цього проєкту – підвищити обізнаність суспільства про важливість медичної служби під час війни в Україні, підтримати моральний дух як медиків, так і військових та віддати шану тим, хто рятує життя в неймовірно складних умовах.

«Непохитний медичний стрій» – фільм про професіоналізм, стійкість та мужність медичних працівників, які надають медичну допомогу в зоні бойових дій. Це зворушливі історії двох бойових медикинь про важливість їхньої роботи під час війни, що вимагає не лише медичних знань, але й вміння приймати швидкі рішення, які рятують життя, відновлюють здоров'я та повертають надію як військовим, так і цивільним.

У кінопоказі взяли участь режисер Сергій Ягубов, героїні стрічки Олена Герасим'юк – поетеса, письменниця, волонтерка, парамедикиня добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри» та Олена Риж – штурмовичка, бойова медикиня, волонтерка. Героїні поділились своїми переживаннями, спогадами, розповіли про твори авторів із бойовим досвідом та їх значення для майбутніх поколінь.

Після перегляду фільму відбулось жваве спілкування, під час якого гості відповіли на численні запитання глядачів та надали чіткі поради щодо дій в стресових ситуаціях.

Присутні висловили щиру подяку режисеру та героїням стрічки за невтомну відданість своїй справі, побажали міцного здоров`я й миру.

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар 

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко