П’ятниця, 27 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Українське вбрання: погляд в минуле..»

презентація українського старовинного одягу

з приватної колекції дизайнерки Надії Козаченко

 

image1 жовтня   2024 року о 16:00 в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого за адресою: вул. Грушевського Михайла, 1, загальний читальний зал № 1 відбудеться презентація українського старовинного одягу з приватної колекції дизайнерки, майстрині Надії Козаченко.

Презентація приурочена до державного свята – Дня захисників і захисниць України, яке відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. В цей день вшановують захисників нашої держави - наших сучасників, які боронять незалежність України під час російської агресії, та згадують про українців, які жертвували і жертвують своїм життям заради Батьківщини від часів козаччини до наших днів.

Невід’ємною складовою українців завжди був національний одяг — як вияв святкового, урочистого, піднесеного настрою, підкреслення культурно-історичної спадщини наших славних княжих і козацьких часів. Адже, історія вбрання тісно пов’язана з історією народу, його психологічними, естетичними, духовними прагненнями, невичерпним творчим потенціалом.

Під час презентації присутні помандрують у цікавий світ історії українського одягу козацької доби. На зустрічі гостей чекає концертна програма з творів відомих українських композиторів та народних пісень у виконанні – заслуженої артистки України Марії Кононової (сопрано), лавреатки міжнародних конкурсів, солістки оперної студії Національної музичної академії імені П. І. Чайковського Тетяни Бондар (сопрано), лавреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів Юрія Круглікова (тенор).

Про авторку колекції:

Надія Козаченко народилася у містечку Новоархангельськ. Вищу освіту отримала в Київському політехнічному інституті за спеціальністю інженера-електрохіміка. Ще під час навчання в інституті пані Надія о захопилася процесом створення одягу, відчула в собі творчі амбіції дизайнера, тому після народження доньки прийняла рішення присвятити себе улюбленій справі. Сьогодні вона – дизайнер вечірніх суконь та аксесуарів, флорист і майстер прикрас для жінок з живих та штучних квітів.

 

Вхід вільний

Запрошуємо всіх охочих!

Зареєструватися на захід

 

 

Заплановані дати та час проведення заходів можуть змінюватись в залежності від обставин партнерів у проведенні заходу, повітряних тривог, відсутності електропостачання.