П’ятниця, 27 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч

з українським поетом, бандуристом, заслуженим діячем мистецтв України

Ярославом Чорногузом 

 

 

image26 вересня 2024 року о 16 годині в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Набережно-Хрещатицька, 1) відбудеться творча зустріч з українським поетом, бандуристом, заслуженим діячем мистецтв України Ярославом Чорногузом.

Ярослав Чорногуз – багатогранна і творча особистість. За освітою – журналіст. Працював в редакції журналу «Українська культура» у відділі музики, бібліотек та музеїв.

Захоплювався кобзарським мистецтвом, навчався у відомого українського кобзаря Павла Супруна. З грудня 2002 року артист, соліст-бандурист Національної заслуженої капели бандуристів України імені Геогрія Майбороди.

У 2023 році побачило світ поетичне видання Ярослава Чорногуза «Вибрані поезії у трьох томах». Перу автора також належать збірки поезій: «Світло кохання», «Тиха ніч над хатою моєю» (у співавторстві з батьком – О. Чорногузом), «Березнева ностальгія», «Симфонія кохання», «У всесвіті серця». Автор кількох історичних нарисів «Кобзарська Січ», створених до 100-річного ювілею Національної заслуженої капели бандуристів України імені Георгія Майбороди. Співавтор альманахів «Нескорена Україна», «Натхнення», «Ірпінські поетичні зустрічі» та поетичних антологій «Антології поезії і пісні», «Досвід війни: Українські голоси».

Його поезії поклали на музику композитори Олександр Білаш, Віталій Кирейко, Віктор Охріменко та інші.

Ярослав Чорногуз написав ряд пісень як автор слів і музики. Особливою оригінальністю позначені його пісні серії українського міського шансону у власному виконанні. 

Член Національної спілки письменників України та член Національної спілки журналістів України, заслужений діяч мистецтв України, член Малої Ради Всеукраїнської спілки кобзарів. Переможець численних літературно-мистецьких конкурсів.

Під час зустрічі митець розповість про творчий шлях, історію народження творів, поділиться переживаннями війни. У авторському виконанні прозвучать поетичні та музичні твори.

Учасники заходу матимуть змогу познайомитись з творчістю Ярослава Чогногуза – справжнім джерелом натхнення, яке відображає глибину української душі, непереможну силу та оптимізм.

 

Запрошуємо всіх охочих!  

Вхід вільний

 

Увага! Заплановані дати та час проведення заходів можуть змінюватись в залежності від обставин партнерів у проведенні заходу, повітряних тривог, відсутності електропостачання.