П’ятниця, 27 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги Петра Таланчука

«Русь-Україна: через незламність і єдність в успішне майбутнє»

(Київ, 2024)

 

 

image

19 вересня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась презентація  книги Петра Таланчука «Русь-Україна: через  незламність і єдність в успішне майбутнє».

Петро Михайлович Таланчук – визначна постать в українській науці та освіті, політичний діяч. Доктор технічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Активно займався реформою освітньої системи в незалежній Україні та впровадженням нових освітніх стандартів, зокрема, дистанційного навчання, розвитком інклюзивної освіти та забезпеченням освіти для студентів з особливими потребами. Засновник і президент Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна».

Петро Таланчук є автором численних наукових і публіцистичних праць, серед яких монографія «Русь-Україна: через незламність і єдність в успішне майбутнє».

Монографія була видана у 2024 році видавництвом «Університет «Україна».

Під час заходу автор представив свою монографію. Науковець обгрунтував аналітичний погляд на ключові аспекти історичної стійкості українського народу, його здатність до єднання у найскладніші моменти історії.

Історія боротьби за незалежність є невід’ємною складовою формування української ідентичності. З покоління в покоління український народ боровся за право жити у вільній та незалежній державі, що знайшло своє відображення в культурі, традиціях та національній пам'яті. Петро Таланчук закликає українців пам'ятати про своє коріння та зберігати національну ідентичність, адже саме це є запорукою успішного майбутнього країни.

Автор звернув увагу присутніх до питання побудови успішного майбутнього України, роблячи акцент на важливості культурних традицій у глобалізованому світі. Попри виклики глобальних процесів, українська нація повинна зберігати свою самобутність і унікальність. Лише через збереження своїх культурних та історичних цінностей українці зможуть побудувати сильну і процвітаючу державу.

Модератор заходу – Юрій Коваленко, радник президента університету «Україна» з гуманітарних питань, представив видання та забезпечив живий діалог між автором та аудиторією.

Презентація пройшла у теплій та дружній атмосфері. Гості, користувачі бібліотеки та студенти київських вишів, отримали в подарунок примірники монографії, мали можливість поспілкуватися з автором, долучитись до обговорення важливих питань, що стосуються минулого, сучасності та майбутнього України. Презентація книги стала унікальною можливістю не тільки ознайомитися з новими ідеями та поглядами Петра Таланчука, але й взяти участь у формуванні майбутнього нашої країни.

Захід завершився фото сесією.

Учасники та гості щиро дякували авторові, бажали міцного здоров`я, нових наукових досліджень і натхнення.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Людмила Кудря