Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творчий  вечір відомого поета сучасності Василя Дробота,
присвячений 70-річчю від дня народження

            «Вірш – це дім душі,
і вірш має бути саме таким,
аби душа хотіла в ньому жити…..»
                    В. Дробот

6 жовтня 2012 року в Національній парламентській бібліотеці України відбувся творчий вечір відомого поета сучасності Василя Дробота, присвячений 70-річчю від дня його народження.

За часи існування земля київська народила чимало героїв – вчених, художників, літераторів, композиторів. Серед плеяди легендарних прізвищ можна вписати й ім’я поета Василя Леонідовича Дробота  - живого класика, як називають його сучасники.

Василь Леонідович Дробот
народився в 1942 році в Оренбурзі. За освітою – філософ, психолог й  інженер гірничої справи. Працював, як каже сам автор, скрізь, і «всім».

За період з 1989 року вийшло 12 авторських збірників, в 5-ти збірках він брав участь як перекладач, випустив 4 антологічних збірника російських поетів Києва і України, був учасником більш як 20–ти колективних збірників. Постійно друкувався в періодиці, в тому числі  в літературних журналах України, Росії, США, Канади, активний учасник поетичних Інтернет-сайтів України та Росії.

З 1995 року – член Національної спілки письменників України. Керівник російської  поетичної студії «Восход» при НСПУ. Серед тем, піднятих та описаних Василем Дроботом – пейзажна лірика, кохання, історія, сьогодення.

Василь Ленідович лауреат конкурсу мережевої поезії (2001, вид. «Геликон плюс», Санкт-Петербург) за книгу «Автопортрет», лауреат поетичної премії для російських авторів України ім. М .Ушакова (2004) за книгу «Оглянись на себя».  Останній авторський збірник «Старый дом» (2007, Вінниця, серія «Знайомство з автором»).

Літературні критики  зазначають: «поезія для Леоніда Дробота  – спосіб існування, постійний і незмінний».

В урочистому заході, ініційованому музично-поетичною вітальнею «Свет превращается в строку» (організатор вітальні – поет Наталія Савіна) Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія», (директор – Наталія Веселицька, поет, видавець, художник) та за підтримки  Національної парламентської бібліотеки України, брали участь – Олександр Бакуменко, відповідальний секретар Київської організації НСПУ, який привітав ювіляра та вручив високу нагороду НСПУ, ведучий вечора Олександр Резник -  культуролог, поет-бард, композитор, Петро Приступов - радіожурналіст, друзі та колеги про перу – Сергій Черепанов, Володимир Ільїн, Володимир Гутковський, Тетяна Аінова, Роберт Тучін, Станіслав Шевченко. Під час вечора лунали пісні на вірші Василя Дробота у виконанні Євгенії Зенюк та Олександра Резника.

Зустріч була багатолюдною та надзвичайно душевною. Присутні тепло вітали Василя Дробота, а ювіляр дарував  присутнім поетичні рядки, в яких чути було биття його серця.

Василь Дробот
Наталія Веселицька


Олександр Бакуменко
Олена Погонець


Наталія Савіна
Олександр Резник


Сергій Черепанов
Станіслав Шевченко





Євгенія Зенюк, Петро Приступов, Василь Дробот
Євгенія Зенюк


Роберт Тучін
Тетяна Аінова



Учасники зустрічі
Василь Дробот читає вірші

Інформація підготовлена відділом СКД НПБУ