Неділя, 1 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

 

imageЩорічно 29 серпня наш народ вшановує пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Це день, коли серця всіх українців об’єднуються у спільній шані та скорботі за героями, які загинули, захищаючи рідну землю.

Сонях, що став символом пам’яті про загиблих воїнів, нагадує про спекотне літо 2014 року, коли в полях соняшників під Іловайськом полягли українські бійці. Ця квітка стала знаком вічної пам’яті і вдячності. Цього року наша країна вшановує десятиріччя героїчних боїв за Іловайськ.

В межах Всеукраїнської акції «Сонях» по всій Україні проходять заходи, присвячені Дню пам’яті захисників нашої Батьківщини – панахиди та молебні, урочисті покладання квітів до меморіалів і могил загиблих, хвилини мовчання, тематичні виставки та експозиції, забіги на честь загиблих воїнів, флешмоби, а також демонстрація зразків знищеної ворожої техніки. У закладах культури та освіти, в пунктах постійної дислокації військових частин вищих військових  навчальних закладах, установах і організаціях відбуваються національно-патріотичні заходи із залученням особового складу, штатних працівників, ветеранів війни, Захисників і Захисниць України. Ці заходи є виразом щирої шани і вдячності всім, хто загинув за нашу країну, чиє життя стало її історією.image

Кожен герой, що віддав своє життя за Україну, залишається в наших серцях назавжди. Їхні подвиги надихають нас іти вперед, боротися за краще майбутнє для наших дітей і онуків. Вони нагадують нам, що свобода і незалежність є найвищими цінностями, за які варто боротися до останнього. Ми завжди будемо пам'ятати полеглих за нашу свободу, їхня мужність і самопожертва є прикладом для всіх нас.

День 29 серпня є символом незламного духу нашої нації і її вічної боротьби за волю нагадує нам про важливість національної єдності і підтримки одне одного у важкі часи.

З нагоди цієї трагічної і пам’ятної дати в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовано книжкову виставку, експозиція якої висвітлює історію героїзму українців у боротьбі за незалежність. суверенітет та територіальну цілісність нашої держави, увічнюють мужність, патріотизм та незламність захисників і захисниць.

Для пошуку інших документів цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Грушевського Михайла,1, другий поверх,

загальний читальний зал № 1.

Термін експонування виставки:

26 серпня – 6 вересня 2024 року

 

 

                                                                             Інформацію підготувала провідний бібліотекар

 відділу обслуговування користувачів Копилова Тетяна