Неділя, 1 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Персональна виставка скульптурних погрудь з проєкту Данила Книшука

«Відомі Постаті України»

З 22 серпня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого експонується унікальна виставка скульптурних погрудь, створених у рамках авторського проєкту «Відомі постаті України» українського скульптора Данила Книшука.

Мета проєкту – розкриття багатого внутрішнього світу обдарованих і креаивних особистостей через скульптурні образи, а також виховання почуття гідності і патріотизму справжніх українців.

До уваги відвідувачів - вісім скульптурних образів знакових для української історії та культури постатей, які залишили глибокий і незабутній слід в різних сферах суспільного життя. На виставці представлені скульптурні погруддя Івана Франка, Любомира Гузара, Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Івана Марчука, Івана Малковича та портрет Богдана Ступки.

Про автора:

Данило Книшук – відомий український скульптор-монументаліст, автор мистецького проєкту «Відомі Постаті України».

Народився 2 грудня 1978 року у Києві. До 2005 року проживав в м. Івано-Франківськ, де закінчив Національний технічний університет нафти і газу.

З 2000 року займався творчою діяльністю, графікою та скульптурою.

У 2012 році закінчив Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури за спеціальністю «Монументальна скульптура». З 2012 року також займався любительською журналістикою.

У творчому доробку митця – понад 30 скульптурних портретів видатних постатей України. Він був учасником та переможцем багатьох скульптурних конкурсів.

Зараз проживає та працює у Києві.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського Михайла, 1

Термін експонування: 22 серпня – 30 вересня

Запрошуємо всіх охочих до перегляду!