Неділя, 1 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня Незалежності України

 

image24 серпня Україна відзначає 33-тю річницю проголошення Незалежності. Це важливе свято для держави, адже сьогодні, як і багато поколінь тому, українці виборюють свою незалежність зі зброєю в руках.  

Упродовж сторіч мільйони українців боролися за здобуття незалежності, пройшли через зради, війни та голодомори. Проте, здобувши таку омріяну свободу й державність, покоління наших сучасників було змушене відстоювати свободу та європейський вибір під час революцій, а згодом – зі зброєю в руках захищати суверенітет і територіальну цілісність Української держави від зазіхань північного сусіда.image

Боротьба українського народу за незалежність тривала багато століть. Національна пам’ять українців зберігає спомини про подвиги та жертовність наших пращурів на шляху до створення власної самостійної держави. День, коли Україна отримала свою довгоочікувану незалежність, був вартий століть боротьби.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого презентує книжкову виставку приурочену Дню Незалежності України. Вона є своєрідним внеском у вшанування нашої історії та культури. Представлені видання допоможуть краще зрозуміти нашу національну ідентичність та підвищити свідомість про те, що ми є частиною великої та могутньої держави.

На виставці ви знайдете книги про історію України, нашу культуру та мистецтво, про наші традиції та звичаї. Тут ви зможете ознайомитися з творами українських письменників та поетів, які відображають нашу національну душу та цінності.

Запрошуємо всіх відвідати цю виставку та знайти для себе щось цікаве та корисне. Нехай цей День Незалежності буде для нас святом єдності та гордості за нашу країну.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1

загальний читальний зал № 1, 2-й поверх

Термін експонування:

19 серпня – 31 серпня 2024 р.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Ірина Грибань