Субота, 26 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Вечір поезії Віолети Кравченко

   (До Дня пам’яті захисників України, які загинули

    у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України)

 

 

image

29 серпня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся вечір поезії Віолети Кравченко, приурочений до Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет  і територіальну цілісність України.

Віолета Кравченко, відома під творчим псевдонімом Nezlamna Vi – українська поетеса, чиї твори посіли чільне місце в серцях тисяч українців. Її поетичні збірки, такі як: «Вірші, обпалені війною», «Вірші, обпалені війною – 2», «Ти – мої крила», «Сніг серед літа», «Шаленій», «Україна починається з тебе!», стали голосом нашого часу, віддзеркалюючи події, що відбуваються в Україні.

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України пише про війну, зображуючи у своїх віршах не лише події, але й емоції, які відчувають українці: біль, страх, надію, любов та незламність.

Nezlamna Vi не лише поетеса, а й активна блогерка та волонтерка. Підтримує соціальні та благодійні проєкти, бере участь у поетичних вечорах та проводить прямі ефіри, кошти від яких передає на потреби ЗСУ. Публікує свої твори в соціальних мережах та електронних виданнях, супроводжуючи їх яскравими фотографіями та відео. Її публікації залучають широке коло шанувальників, роблячи контент популярним та привабливим.

Під час заходу Віолета розповідала про свої волонтерські ініціативи та поділилася особистими історіями, що знайшли відгук у серцях присутніх.

Поетеса виконала свої патріотичні та ліричні твори, що відображають складність емоцій та стан душі, зумовлені війною. Її вірші передають біль втрат, але водночас стають закликом до сили, єдності та боротьби за майбутнє.

Поетеса зворушила присутніх глибиною своїх творів, що відображають багатогранність емоцій та дозволяють побачити світ її очима. Її поезія вражає щирістю та відвертістю, кожен рядок – це відображення переживань мільйонів українців, які зіштовхнулися з реаліями війни.

Участь у заході  артистів Лєни Дарк (Олени Шевчук-Довбиш) –  лауреатки міжнародних та всеукраїнських конкурсів, волонтерки, та Олексія Будніка –  лауреата всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів, лауреата премії імені Лесі Українки, допомогли аудиторії ще глибше зануритися в емоції та переживання, які приніс цей захід.

Вечір поезії пройшов у теплій та дружній атмосфері, став  живим діалогом  між авторкою та читачами. Аудиторія мала змогу поставити питання, поділитися своїми враженнями та думками щодо прочитаного.

Завершився захід фото та автограф-сесією. 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Людмила Кудря