Неділя, 1 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фотовиставка Андрія Семаки

«Незалежна Україна – частина Європи»

(До Дня Незалежності України)

 

З 17 серпня 2024 р. в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого за адресою: вул. Грушевського Михайла, 1, експонується персональна фотовиставка Андрія Семаки «Україна – частина Європи».

 

Андрій Петрович Семака - географ, фотограф, мандрівник.

Народився 12 лютого 1957 р. в селі Завалля Снятинського району Івано-Франківсьої області.

У 1975 р. закінчив Чернівецьке технічне училище. Працював слюсарем на заводах у м. Чернівці.

Після проходження служби в армії (1976-1978 рр.) вступив на географічний факультет Чернівецького університету і з 1983 р. розпочав педагогічну діяльність - вчителював на Вінничині, а в 1986 р. був призначений директором Завальської НСШ.

2000-2001 рр. працював зав. відділом з питань внутрішньої політики Снятинської райдержадміністрації. На громадських засадах очолював оргкомітет «Завальська Січ».

Життя Андрія Семаки склалося так, що він змушений був виїхати за кордон. Там працював будівельником. Перебуваючи далеко від рідного дому, згадав своє юнацьке захоплення фотографією і розпочав робити світлини європейських міст.

Наразі Андрій Семака - пенсіонер, багато подорожує Україною, а по можливості – країнами Європи. Під час своїх мандрівок створює захопливі знімки малих і великих міст.

На виставці «Незалежна Україна - частина Європи» експонується понад 50 світлин різних міст України та Європи з їх краєвидами, людьми та історичними місцями.

До уваги відвідувачів - панорами Парижа, Мадрида, Малаги, Аліканте, Валенсії, Толедо; світлини чарівних Карпат, довоєнні фото острова Хортиця (Запорізька область), Олешківських пісків (Херсонська область), а також роботи із зображенням неповторних краєвидів Києва, Ірпеня, Львова, Одеси, Черкас, Снятина, інших міст України та малої батьківщини автора - села Завалля на Івано-Франківщині.

 

 

Запрошуємо всіх охочих!

Вхід вільний.

 

Термін експонування фотовиставки: 17 серпня – 20 вересня 2024 р.