Неділя, 30 червня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image12 червня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Змістовну розповідь про сплав на байдарках річкою Десна в червні цього року презентувала Лариса Горбатова. Вона розповіла про особливості сплаву, що поєднав в собі нелегкий маршрут, гострі відчуття, позитивні емоції й почуття гордості за пройдений шлях. Запам’ятався похід неймовірними краєвидами по всьому маршруту: деревами-велетнями, схиленими над дзеркальною гладдю води, лататтям, що розпускається прямо у вас на очах, чарівними світанками, казковими пейзажами заходу сонця та піснями під гітару біля багаття після напруженого дня сплаву. Показ світлин додав емоційного забарвлення розповіді мандрівниці.

Спогадами про велосипедний похід другої категорії складності країною Ізраїлем поділився досвідчений мандрівник Юрій Семенов. За 14 днів група у складі восьми осіб подолала 600 км. Вони відвідали міста: Тель-Авів, Єрусалим, Вифлеєм (Палестина) та найпівденніше місто Ізраїлю – Ейлат, що розташоване на березі бухти Акаба. Попри складності під час походу, мандрівники отримали незабутні враження від архітектурних пам’яток і краси навколишньої природи. Звітом про похід став любительський фільм.

Члени клубу з задоволенням і ностальгією подивилися відеосюжети Юрія Семенова про унікальне українське місто на березі Чорного моря – Одесу, яке приваблює туристів своєю багатою історією, прекрасними пляжами та неповторним колоритом. Присутні поринули в атмосферу міста з красивою архітектурою, унікальними двориками, легендарними підземними лабіринтами, алеями Приморського бульвару, знаменитою Дерибасівською вулицею, прославленими Приморськими сходами.

Керівник – Ігор Корольков подякував членам клубу за активну участь у походах цього сезону й побажав нових цікавих подорожей влітку.

Позитивних емоцій зустрічі додали жартівливі замальовки і оповідки В’ячеслава Верховського та улюблені пісні туристів у виконанні дуету «Міраж» й Анатолія Рибіна.

Закінчилось засідання традиційним фото на згадку.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко