Неділя, 30 червня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт

«Свято оперного співу»

image20 червня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся концерт «Свято оперного співу».

Глибокий потенціал оперного мистецтва вдалося зповна передати солістці Київської опери, лауреатці міжнародних конкурсів Ганні Семець (сопрано) та заслуженій артистці України Ганні Бубнової (фортепіано). У концерті також взяли участь запрошені гості – лауреати міжнародних конкурсів Фан Вей (баритон) та Го Цзинь (сопрано).

У програмі заходу звучали твори світової оперної класики, перевірені часом та твори українських композиторів. Пощастило глядачам почути знаменитий твір композитора І. Шамо «Як тебе не любити, Києве мій» китайською мовою.

Присутні в залі нестихаючими оплесками дякували артистам за їх проникливий спів і за приклади високої естетики оперного виконання! Це було справжнє свято музики, її розмаїтості, співу й гарного настрою! Це був тріумф оперного мистецтва!

Окремо уклінно дякуємо концертмейстеру – Ганні Бубновій, яка також була ідейним натхненником та прекрасною ведучою цього неймовірного концерту. У цей складний час Ви додали віри в добре майбутнє, повернули оптимізм та подарували усім присутнім хвилюючі години насолоди!

 

 Інформацію підготувала головний бібліотекар відділу  

соціокультурної діяльності

Юлія Гриценко