Неділя, 30 червня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

17 червня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація монографії доктора філологічних наук, автора десятка монографій з історії правопису, культури мови, персонології, автора та організатора низки просвітницьких, мистецьких та телевізійних проєктів Ірини Фаріон «Англізми і протианглізми: 100 історій слів у соціоконтексті», яка написана в співавторстві з Галиною Помилуйко-Недашківською та Анною Бордовською.

Книга складається з шести розділів. Для кожного розділу пані Ірини обрала покровителя. Василь Стус – на сторожі першого розділу, Дмитро Донцов – другого, Іван Франко – третього, Іван Огієнко – четвертого, Дарія Віконська – п’ятого, Гнат Хоткевич – шостого.

Ірина Фаріон у звичній для себе легкій манері розповіла про концепцію книги, прокоментувала її складні моменти філологічного змісту і наголосила, що ця книжка про те, як зберегти внутрішню силу українців, скупану у фольклорних ріках рідну мову. Цікаво було почути про небезпеку засилля англійських слів у нашій мові

Особлива подяка прозвучала Василеві Особі за 68 знятих студій «Протианглізму» на You Tube-каналі Iryna Farion. Сьогодні він зі зброєю в руках захищає Україну від московського ворога.

На заході була присутня літературознавець, викладач та аспірант катедри теорії та історії світової літератури Київського національного лінгвістичного університету, співавтор монографії Галина Помилуйко-Недашківська.

Серед відвідувачів заходу було багато молоді. По закінчені презентації всі бажаючи мали змогу придбати книгу і взяти участь у автограф-сесії.

 

Інформацію підготувала зав. відділу

обслуговування користувачів Оксана Круліковська

фото бібліотекаря відділу

 обслуговування користувачів Олександри Касперської