Неділя, 30 червня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Мистецька зустріч з письменницею, журналісткою, співачкою

Галиною Ільєвою «Музика серця»

 

10 червня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася мистецька зустріч з письменницею, журналісткою, співачкою Галиною Ільєвою «Музика серця».

Галина Ільєва – кандидатка філологічних наук, членкиня Національної спілки журналістів України та Асоціації діячів естрадного мистецтва України, київської організації НСПУ. Лавреатка всеукраїнських та міжнародних мистецьких фестивалів, стипендіатка Міжнародних наукових фундацій.

До повномасштабного нападу вела передачу «Україна без кордонів з Галиною Ільєвою» на «Емігрантському радіо», телепрограми – «Без краватки», «В Європу і за океан з Галиною Ільєвою» та ін. Як позаштатна авторка впродовж десяти років працювала з власними програмами на радіо «Культура» й «Промінь». Нині вона керівник Міжнародного медіапроєкту «Україна пізнає світ» та ведуча телепрограми «Життя під час війни».

Під час заходу пані Галина розповіла про творчі здобутки. ЇЇ перу належать понад п’ятисот публікацій, зокрема матеріалів наукових досліджень, статей культурологічної тематики, численних інтерв’ю з відомими людьми. Зацікавила розповіддю про особливості роботи над авторськими програмами про відомих людей в Україні, які відроджують українську культуру. Присутні з задоволенням переглянули фрагменти авторської програми на «Емігрантському радіо» – «Україна без кордонів з Галиною Ільєвою» з критиком, заступником голови НСКУ Сергієм Тримбачем, музичний відеоплей світлин з архіву Івана й Марічки Миколайчуків та інтерв’ю Галини своєму колезі письменнику, журналісту Сергію Пантюку, який зараз служить у ЗСУ.

Зворушливо й проникливо звучали в авторському виконанні поезії з нової збірки «Кольорові коралі», які викликали захоплення, подив і відчуття душевної гармонії у присутніх, адже збірка написана про все, що нас оточує і хвилює.

Захопила пані Галина й своїми піснями. У творчому доробку п’ять пісенних ліцензійних альбомів, до яких увійшли авторські пісні та пісні на твори знаних митців України й діаспори. Щиро та душевно лунали пісні про Карпати, Крим і наше сьогодення.

Подарунком для мисткині було неперевершене читання її віршів актрисою Юлією Сак й українські пісні від викладачки Національної музичної академії України Валентини Андрєєвої та студентки – Чжу Цюнсюе.

Яскравих барв заходу додала виставка українських рушників і хусток з приватної колекції Людмили Грабовенко – голови комітету з питань культури Національної ради жінок України.

Присутні відзначили багатогранність таланту, працелюбність, ентузіазм і активну життєву позицію Галини Ільєвої, а навзаєм вона дарувала їм свою нову збірку «Кольорові коралі». Засновниця та директорка музею Сергія Параджанова в Києві Олена Оганесян подякувала пані Галині за її пасіонарну працю і передала бібліотеці книгу віршів Василя Стуса в перекладі вірменською мовою.

априкінці заходу всі охочі мали можливість придбати збірку поезій мисткині та взяти участь в автограф-сесії. Один примірник видання з підписом авторки бібліотека отримала в дар.

Дякуємо пані Галині за неймовірно емоційний вечір та гарно проведений час. Бажаємо натхнення, нових творчих досягнень і чекаємо на майбутню зустріч!

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко