Неділя, 30 червня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

23 травня 2024 року о 17:00 у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1,) у межах проєкту «Бібліотека Ярослава Мудрого та її околиці» відбудеться зустріч з народним артистом України Анатолієм Матвійчуком.

Анатолій Матвійчук – український співак, поет, композитор, журналіст, телеведучий, музичний аналітик, педагог, науковець, лауреат літературних премій. Його творчість уособлює в собі найкращі традиції української естради. Він – улюблений співак мільйонів українців і не тільки.

Шлях на велику естраду для Анатолія Матвійчука починався досить типово – підлітком захопився гітарою, створив шкільний ВІА, був солістом Київського об’єднання музичних ансамблів – з’явилися перші власні пісні, згодом перші вірші.

1986 року закінчив факультет журналістики КДУ імені Т.Г. Шевченка – працював у газеті «Молодь України», журналі «Музика», з 1988 року – член Спілки журналістів України. Саме як автор пісенних текстів тележурналіст Анатолій Матвійчук і почав сходження на Олімп української пісні.

Починаючи від 1988 року працює як композитор та співак, створює пісні для Назарія Яремчука, Оксани Білозір, Ірини Білик, Віталія та Світлани Білоножко, Алли Кудлай та багатьох інших. Всього Анатолієм Матвійчуком написано понад 500 пісень, що виконувалися на професійній сцені. Серед них чимало таких, що відзначалися як найкращі пісні року.

На рахунку виконавця – чотири великі сольні бенефіси «Полустанок Любові» в палаці «Україна». Співак побував з гастрольними турами й окремими концертними виступами в багатьох містах і селах України, а також у США, Канаді, Росії, Словаччині, Болгарії, Італії, Австрії, Угорщині, Чехії, Ізраїлі, Іспанії тощо. Створив кілька пісень-гімнів – «Гімн журналістів», «Южмаш», гімн вболівальників ФК «Динамо» та інші.

Анатолій Матвійчук творець 9 сольних авторських компакт-дисків та 7 збірок поезій, автор поетичних і публіцистичних творів в газетній і журнальній періодиці та в інтернет-виданнях.

Партнери проєкту Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, видавництво «Саміт-Книга».

 

Запрошуємо всіх охочих!

Вхід вільний