Середа, 8 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Музичний всесвіт Ференца Ліста»

Мистецько-просвітницький проєкт

Артема Ляховича та Аліни Романової

 

27 квітня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась II-га частина Мистецько-просвітницького проєкту Артема Ляховича та Аліни Романової «Музичний всесвіт Ференца Ліста».

Ференца Ліста по праву називають музичним генієм Угорщини,  легендарним музикантом, справжньою суперзіркою XIX століття. Він був однаково геніальним в різних галузях – і як композитор, і як піаніст, і як популяризатор шедеврів оркестрової та вокальної класики, які перекладав для фортепіано.

Друга частина Мистецько-просвітницького проєкту була присвячена Ф. Лісту-композитору. У виконанні професора Київської муніципальної академії музики імені Р. М. Глієра, кандидата мистецтвознавства, лавреата міжнародних конкурсів Артема Ляховича (фортепіано) пролунали музичні твори Ференца  Ліста: Соната для фортепіано h-moll, S. 178, Угорська рапсодія №6 Des-Dur, S. 244.

Мистецько-просвітницький проєкт Аліни Романової та Артема Ляховича – вагома подія для поціновувачів високого мистецтва. Артисти представили постать Ліста максимально різнобічно.

Дякуємо за можливість зануритись у музичний всесвіт Ференца Ліста, за блискучу гру та за справжнє свято музики! Класична музика у вашому виконанні надихає, надає крила, додає життєвих сил, позитивних емоцій, приємних почуттів та чудового настрою!

 

 

Інформацію підготувала

провідний бібліотекар відділу СКД

Лариса Совершенна