П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

20 квітня 2024 року о 14:00 в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1) відбудеться Концерт лауреатів 2023 року щорічного Міжнародного вокального конкурсу імені Квітки Цісик «Чарівна Квітка України».

Квітка Цісик (04.04.1953-29.03.1998) – відома американська оперна та блюзова співачка українського походження із галицьким корінням, популярна виконавиця рекламних джинглів у США. Народилася в родині українських емігрантів і все життя прожила в Америці. Мала колоратурне сопрано та з легкістю експериментувала зі стилями – від джазу до класики. Квітка Цісик володіла технікою, поширеною у карпатських селах – «білим голосом». У репертуарі співачки були також і українські народні пісні. Квітка Цісик записала два україномовні альбоми: «Квітка» (1980 р.) та «Два кольори» (1989 р.). Обидві платівки у 1990-му році були номіновані на музичну премію «Греммі» у категорії «сучасний фольк». В Україні співачку почули та оцінили вже після її смерті. Відтоді на вітчизняному українському радіо не раз звучали в її виконанні пісні «Два кольори», «Чорнобривці».

2018 року було започатковано Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик з метою увічнення пам’яті співачки, сприяння відродженню та популяризації української пісні як в Україні, так і за кордоном.

У концерті-присвяті братимуть участь члени журі та лауреати Міжнародного вокального конкурсу імені Квітки Цісик.

Ініціатор заходу – заслужена артистка України, старший викладач кафедри музичного виховання Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого, співзасновниця та учасниця Міжнародного вокального конкурсу імені Квітки Цісик Ірина Персанова.

Партнери – Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Національна рада жінок України, ГО «Перлини української культури – світові», ГО «Федерація жінок за мир у всьому світі», ГО «Справи сімейні».

Запрошуємо всіх охочих.