Субота, 27 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image29 листопада в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Розпочав зустріч керівник клубу Ігор Корольков з обговорення організаційних питань та плану роботи клубу взимку. Вислухавши членів клубу, він запевнив, що врахує всі побажання та пропозиції, щоб й надалі засідання проходили цікаво й змістовно. Крім того, наголосив, що під час дії воєнного стану в країні, мандрівникам слід звернути увагу на такий різновид культурно-пізнавальних рекреаційних послуг як екскурсія.

Лариса Горбатова розповіла про переваги організованих екскурсій, які проходять заздалегідь складеними маршрутами, знайомлять з визначними місцями, пам'ятками природи, історії, культури, музеями тощо та розроблені відповідно до умов воєнного стану. Як приклад, розказала про екскурсійну поїздку до м. Козятин Вінницької області. Досвідчену туристку вразила неймовірною архітектурною красою будівля вокзалу у вигляді пароплава, що була побудована впродовж 1888-1889 рр. Побувала мандрівниця і в музеї історії міста, який розмістився в стінах старовинної будівлі земської пошти, а прогулявшись по центру ознайомилась з архітектурними пам’ятками минулих років.

Тетяна Козловська поділилась інформацією про відкриття влітку цього року в м. Вінниці культурного маршруту «Подільський шлях святого Якова» (Camino Podolico), з якого розпочинатиметься паломництво українців по всесвітньо відомому Шляху святого Якова. Довжина українського маршруту 250 кілометрів. Для зручності мандрівників є сайт, двомовний путівник, детальна мапа маршруту з максимальною кількістю цікавих об’єктів, стенди й вказівники на шляху, паспорт пілігрима і сертифікати проходження. Наприкінці розповіді додала, що наразі ж окремі ділянки можна пройти індивідуально без офіційної реєстрації паломництва, з урахуванням обмежень воєнного часу.

Присутні з задоволенням послухали власні вірші Наталії Барабаш і нові жартівливі розповіді В’ячеслава Верховського, а улюблені пісні туристів сприяли затишній атмосфері зустрічі.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко