Субота, 27 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image8 листопада в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Пісенно-туристського клубу.

Розпочав засідання Ігор Корольков з привітань з нагоди 12-річчя Пісенно-туристського клубу. Він зазначив, що з часу створення, відбулося понад 500 засідань, на яких члени клубу розповідали про минулі та презентували майбутні походи, обмінювалися враженнями, ділилися досвідом, зустрічалися з цікавими людьми, знайомилися з виконавцями авторських пісень тощо.

Керівник клубу зауважив, що з 2017 року засідання клубу на засадах партнерства проходять в Бібліотеці. За цей час відбулося 67 засідань з 4-годинними програмами, а інформація про кожне засідання розміщувалась на сайті. Подякував Бібліотеці за привітання, співпрацю й підтримку.

До вітальних слів на адресу клубу приєдналися досвідчені мандрівники клубу. Вони пригадали захопливі подорожі й цікаві зустрічі та доповнили їх показом світлин і фрагментів з любительських фільмів.

Емоційними спогадами про відвідування одного із найглибших каньйонів світу – Великого каньйону, що розташований на північному заході американського штату Аризона на плато Колорадо, поділилась Тетяна Доільніцина. До своєї розповіді додала світлини, щоб показати присутнім безкраї панорамні види на незвичайні скельні форми каньйону, які так майстерно створила природа.

Цікавою та змістовною була презентація Тетяни Козловської. Вона розказала про французький шлях святого Якова. Її маршрут цього року пролягав через Францію та Іспанію до мису Фіністерре, який досвідчена мандрівниця пройшла за 35 днів й здолала 1000 км. Подорожуючи французьким шляхом вона занурилась в атмосферу стародавньої архітектури, неймовірних краєвидів і, найголовніше, отримала незабутній досвід у своєму житті й повернулась додому загартованішою, сильнішою та духовно багатшою. Розповіла Тетяна Козловська і про труднощі та перешкоди, які трапилися на її шляху. Насамкінець розповіді вона додала, що є в цій дорозі щось таке, й відчувши його раз, хочеться пережити це знову. В планах мандрівниці – пройти стежку Якова португальським шляхом.

Затишній атмосфері зустрічі сприяли жартівливі розповіді Юрія Симонова та улюблені пісні туристів у виконанні групи «Віват» та Олексія Дараєва.

Спільне фото наприкінці засідання збереже згадку про особливий настрій нинішньої зустрічі.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко