Неділя, 1 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Презентація книги Володимира Волошенюка

«Золото Батьківщини»

(Видавничий дім «КИЙ»)

  

image30 серпня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація книги Володимира Волошенюка «Золото Батьківщини».

Володимир Волошенюк – письменник, автор книг: «Взвод, десантно-штурмовой» (2016); «Кадеты Киевского СВУ» (2017); «Взвод курсантский» (2018); «Алжир 1981–1983» (2019); «Военно-дипломатические картинки» (2020); «Дипломатические картинки» (2021). Головний герой його творів – справжнiй патрiот своєї Батькiвщини, який ще в юному віці впевнено обрав для себе шлях вiйськового служiння державi.

За освітою письменник – військовий, полковник запасу. Проходив службу у складі обмеженого контингенту радянських військ у Афганістані. У 1995–1999 роках був старшим помічником воєнного аташе при Посольстві України в Румунії. З 2002 року працював на дипломатичній службі у закордонних дипломатичних установах України у Відні, Мінську, Рабаті.

Нещодавно у видавничому домі «КИЙ» побачив світ новий роман В. Волошенюка «Золото Батьківщини».

Автор, в минулому офіцер військової розвідки, у своїй новій книжці з використанням художнього вимислу і документальних матеріалів зафіксував лише окремі фрагменти зі сповненої утаємниченої для загалу непростої справи, небезпечного і не позбавленого авантюризму нескінченного пошуку шляхів виконання відповідальних завдань у бурхливі часи революцій, відсутності влади, Першої і Другої світових воєн.

Письменник розповів присутнім про ідею створення роману, познайомив з героями та захопливими сюжетними лініями твору.

Зінаїда Стась, директор Видавничого дому «КИЙ» та Валерій Аблазов, автор передмови до твору, схвально оцінили письменницький талант В. Волошенюка, його особливий стиль викладу, афористичність та тонкий гумор.

Приємним подарунком авторові і гостям стала участь у презентації акторів Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка – Леся Задніпровського та Анатолія Гнатюка. У виконанні народних артистів України прозвучав один із розділів роману «Золото Батьківщини».

 Мова також йшла про патріотизм. Адже головні герої роману справжні патріоти своєї держави. Вони сповнені любові та готовності до захисту Батьківщини, пошани до історичної пам'яті, любові до рідної культури, мови, національних свят і традицій українського народу.

 Модератором заходу був письменник, перекладач Сергій Грабар.  

Завершилась зустріч неформальним спілкуванням та автограф-сесією.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Людмила Кудря