Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image28 червня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Засідання розпочалось з презентації Лариси Горбатової про красиве місто у Центральній Україні – Вінницю. У місті вона відвідала Національний музей-садибу М. І. Пирогова на території якого оглянула: будинок, в якому жив та працював геніальний хірург Микола Іванович Пирогов; музей-аптеку з інтер'єрами приймальні та операційної; церкву-некрополь, де покоїться набальзамоване тіло вченого; меморіальний парк, в якому збереглися посаджені ним дерева. А ще у місті мандрівниці запам’яталися такі архітектурні пам’ятки, як водонапірна вежа, що була побудована в 1911 році для першого міського водопроводу й має висоту 28 метрів та історико-архітектурний комплекс Вінницькі мури, який складається з оборонних і храмових споруд XVII ст. та інші. Л. Горбатова рекомендувала членам клубу побувати в м. Вінниці, помилуватися краєвидами й відвідати пам'ятки, аналогів яких немає в Україні.

Спогадами про велосипедний похід Грецією поділився Юрій Семенов. За 14 днів група у складі шести осіб подолала 550 км. Подорож подарувала мандрівникам незабутні враження й емоції від мальовничих пейзажів та архітектурних пам’яток.

Члени клубу з цікавістю переглянули любительські фільми Володимира Ярмоша з серії «Цікава Франція» про паризьке метро, музей Сальвадора Далі, що містить понад 300 його творів – переважно скульптури й гравюри майстра та фестиваль урожаю в окрузі Монмартр.

Присутнім сподобались пародії Юрія Симонова написані на свої замальовки та оповідки Вячеслава Верховського. Окрім того, Юрій Симонов та Оксана Бондарчук поділилися враженнями від гри у виставі «Гра в Ізуста» в аматорському театрі «Дар» (худ. кер. Сергій Черепанов). Перший досвід акторської роботи приніс їм емоційне задоволення, а глядачі нагородили гучними оплесками.

Наприкінці засідання керівник клубу Ігор Корольков подякував членам клубу за активну участь у засіданнях цього сезону та побажав нових цікавих походів влітку.

Упродовж зустрічі лунали улюблені пісні туристів у виконанні групи «Віват» та дуету «Міраж».

Закінчилось засідання традиційним фото на згадку.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко