Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image14 червня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Засідання традиційно розпочалось з розповіді Юрія Семенова про велосипедний похід вихідного дня. Минулої неділі маршрут пролягав уздовж озера Конча, довжина якого близько 4 км. Чарівна природа навкруги та обладнані місця для відпочинку спонукали мандрівників продовжити подорож наступної неділі. Ю. Семенов також поділився спогадами про велосипедний похід Грецією. Присутні подивилися першу частину знятого ним фільму.

Цікавою і змістовною була презентація Лариси Горбатової про подорож в червні цього року Хмільницьким районом Вінницької області. Вона побувала у с. Хомутинці в музеї українського поета Степана Руданського. У с. Пиків оглянула костел Пресвятої Трійці, та Волосну управу, у якій працював батько письменника Михайла Коцюбинського. Запам’яталися архітектурні пам’ятки у с. Іванів – замок графа Холоневського, виконаний у бароковому стилі (ХVІІ ст.) та костел непорочного зачаття Діви Марії (ХVІІ ст.) до якого примикає монастир св. Бернардинів. Наступним місцем, куди вирушила мандрівниця було смт. Стрижавка, де зберігся католицький костел та знаходиться пам’ятник загиблим військовим Османської імперії, поставлений ще в 1881 році. Завершилась подорож оглядом руїн ставки Гітлера – Вервольф, які знаходяться у безпосередній близькості від цього селища.

Про незвичний похід, який відбувся в найкоротшу ніч 2021 року, нагадала Людмила Піроцька. Ця неповторна мандрівка залишила в учасників незабутні враження й приємні спогади. З усмішками на вустах члени клубу переглянули світлини й відеосюжети цієї подорожі.

Присутні з задоволенням послухали нові літературні замальовки В’ячеслава Верховського, а пісні у виконанні Юрія Дмитренка та групи «Віват» сприяли затишній атмосфері зустрічі.

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

                                                                   Інформацію підготувала головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Тетяна Кириленко