Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

1 жовтня – Міжнародний день музики

 

1

1 жовтня 1975 року за рішенням ЮНЕСКО було засновано Міжнародний день музики. Одним із ініціаторів його проголошення виступив композитор Дмитро Шостакович.

Міжнародний день музики – це свято, яке знаходить палкий відгук у серці кожної людини. Мову музики розуміють усі, незалежно від національності та художніх уподобань, вона бентежить наші душі, є засобом емоційного і духовного зв'язку між людьми. Щорічно свято музики відзначається великими концертними програмами за участю кращих артистів і художніх колективів. У цей день звучать твори, що увійшли до скарбниці світової культури. Україна завжди славилась талановитими музикантами. Творчістю українських виконавців та музичних колективів захоплюються шанувальники мистецтва багатьох країн світу, митці натхненно працюють, примножуючи культурні надбання.

Із нагоди Міжнародного дня музики Національна парламентська бібліотека України підготувала книжкову виставку відповідного тематичного спрямування.

Представлені документи знайомлять із перлинами світового музичного мистецтва, із життєвим і творчим шляхом всесвітньо відомих композиторів та музичних виконавців різних жанрів. Експозиція презентує книги і публікації з питань формування та розвитку української музичної культури та її ознак. Низка документів книжкової виставки присвячена питанням організації музично-освітнього процесу дітей і молоді у навчальних закладах та усвідомлення ними музичного мистецтва як складової загальної культури людства.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та картковими каталогами.

Національна парламентська бібліотека України вітає композиторів, музикантів, співаків, диригентів, усіх, хто просто любить музику з цим чудовим святом! Бажає всім музичним митцям творчого довголіття, втілення найяскравіших мистецьких проектів, енергії, натхнення.


Інформація підготовлена відділом СКД