Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

6 червня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась презентація книги письменниці і практикуючої психологині Тетяни Дугельної «Україна. Відроджена у вогні. Хроніки Перемоги», яка вийшла друком у видавництві «Саміт-книга» у 2023 році.

Це книга про переродження України у вогні війни, яка увійшла у повномасштабну і найважчу для України фазу 24 лютого 2022 року. Авторка пережила окупацію під Києвом, пройшла шлях переселенки та повернулася до Києва, щоб підтримувати та надихати усіх Героїв і патріотів, які відстоюють незалежність та свободу України.

На сторінках нової книги, в якій авторка поєднала хроніки війни та власні художні есе, в основу яких лягло все пережите нею особисто або ж почуте від безпосередніх свідків цієї війни, закарбувалися історичні моменти та переживання людей з різних куточків України під час нашої переможної ходи у російсько-українській війні ще з 2014 року.

250 книг з першого накладу письменниця передала українським бібліотекам, впершу чергу на деокупованих територіях.

Під час зустрічі запрошені плакали, сміялися, слухали авторські читання уривків з книги, що містять хроніки пережитої окупації, в яких через творчі образи передається біль, сум та душевні переживання чоловіків, жінок, дітей. У залі панувала атмосфера доброзичливості та щирості

На завершення заходу всі присутні отримали поетичний подарунок від журналістки Катерини Флегман.

Голова Благодійного фонду «Бібліотечна країна» та засновник видавництва «Саміт-книга» Ігор Степурін подарував Головній бібліотеці країни книги свого видавництва.

У заході взяли участь: практикуючий психолог Віталій Дугельний, професійний астропсихолог Альбіна Пономаренко, воїни ЗСУ та користувачі Бібліотеки.

Завершилась зустріч неформальним спілкуванням та автограф-сесією.

 

 Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Анна Сладкова,

фото бібліотекаря відділу обслуговування

користувачів Олесі Наталич