Неділя, 1 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зустріч з головною редакторкою журналу «Антиквар» Ганною Шерман

 

image27 травня 2023 року на засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» завітала головна редакторка журналу «Антиквар» та директорка одноіменного видавничого дому Ганна Шерман.

Вона розповіла про те, що всі видання ВД «Антиквар», які він продукує і планує продукувати, націлені на заповнення відчутного  загальносвітового запиту на український культурний контент.

Принциповим для видавництва залишається  те, що, незважаючи на великі проблеми, з якими вони зараз стикаються, мистецькі журнали планується продовжувати випускати на папері, адже сенсорний голод мучить людей не менш сильно, ніж голод фізичний.  

Серед нових проєктів Ганна Шерман згадала «КіноКоло», «Український театр»,  «Час і натхнення».  

Особлива ж увага на нинішньому засіданні була зосереджена на окремих номерах журналу «Антиквар». Зокрема,  № 5-6 (128) за 2022 рік, тема якого присвячувалася першому сторіччю Національного музею «Київська картинна галерея». У презентації взяла участь одна із авторок номера, мистецтвознавиця, завідувачка  відділу науково-дослідної роботи музею Галина Алавердова.

Наприкінці зустрічі Ганна Шерман передала щедрий подарунок у фонди НБУ ім. Ярослава Мудрого: три числа журналу «Антиквар»  ( № 5, 2020; № 5-6, 2022; № 1-2, 2023) та тематичні видання Картинної галереї 2020 року: «Іконопис ХІІІ – початку ХХ століття та давньоруське декоративно-прикладне мистецтво», «Путівник» (2020), «Київські адреси Михайла Врубеля»»

Спілкування під час засідання склалося невимушене, зацікавлене, про що свідчила велика кількість запитань.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець