Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 

image24 травня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Розпочалось засідання з розповіді Юрія Семенова про велосипедний похід вихідного дня Конче Заспою, який відбувся минулої неділі. Цей нескладний, безпечний маршрут сподобався мандрівникам своєю організованістю та був рекомендованим для його проходження членам клубу. Крім того, Ю. Семенов поділився спогадами про сплав на байдарках річкою Снов. Він зауважив, що багато раз сплавлявся різними річками, але його полонив спокійний плин цієї чистої річки з її мальовничими краєвидами.

Добірку світлин до Дня Києва презентувала Людмила Піроцька. Нескорений та мальовничий, гордий та величний Київ постав перед присутніми під звучання пісні «Як тебе не любити, Києве мій!».

Володимир Ярмош поділився враженнями про відвідування в м. Парижі найбільш популярних серед туристів таких архітектурних пам’яток, як Ейфелева вежа, Тріумфальна арка, Будинок інвалідів та ін. Зацікавив розповіддю про фестиваль у містечку Рюей-Мармезон (передмістя Парижа), присвячений легендарному імператорському подружжю Наполеону і Жозефіні, на якому побував у вересні минулого року. Фестиваль запам’ятався мандрівнику своєю злагодженістю, масштабністю, видовищністю, адже в організації цього свята брали участь близько 1000 волонтерів. Любительський фільм, знятий ним, доповнив розповідь про розмах святкування, під час якого проходять історична реконструкція табору наполеонівської армії, майстер-класи по танцях, театральні дійства тощо.

Гостем клубу цього разу був письменник, перекладач, драматург, виконавець авторських пісень Володимир Каденко, серед творчого доробку якого – збірки поезій «Движение планет. Благовест», «Безжальний смолоскип», «На долгую жизнь»; комедія «Заложники»; альбоми пісень «Парус», «Обещание рождества», «Фітотерапія» та відомий пісенний цикл про Карпати. У його виконанні прозвучали присвячені рідному місту Києву пісні: «Володимирська гірка», «Когда зацветает сирень…» та декілька пісень французькою мовою.

Яскравим доповненням зустрічі став виступ барда Юрія Дмитренка. Зворушливо звучали пісні, написані ним під час походів, які нагадали членам клубу про незабутні моменти подорожей.

Насамкінець Юрій Туманов та Анатолій Рибін виконали призабуті туристичні пісні, а присутні залюбки підспівували їм.

Засідання закінчилось приємним спілкуванням і спільним фото на пам’ять.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко