П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

XV Незалежний інтерактивний міжнародний

фестиваль авторів «НІМФА»

 

17-18 травня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого пройшов XV Незалежний інтерактивний міжнародний фестиваль авторів «НІМФА», який цьогоріч об’єднав юних митців з різних країн світу. Автор та організатор фестивалю – Олена Іванченко.

У фестивальній програмі взяли участь різножанрові творчі роботи у таких номінаціях як кіно, комікси, театр, фото, хореографія, цирк, художня творчість та спорт.

За результатами он-лайн голосування Гран-прі отримала Євангеліна Облаухова (9 років), яка представила малюнок «Казкова ніч».

Дипломами та призами були відзначені Дитячий театр-студія "Коло - Арт" (вистава "Чайка на ім'я Джонатан"), кіноробота "Сумчани про Харків" Юліани Колеснікової, містична історія та малюнок «Пригоди Космокота» Елеонори Бологіної, хореографічна постановка «Інь та Янь» Єсенії та Варвари Філь, драматичний моновиступ Єлізавети Пахольчук, у виконанні якої прозвучала легенда «Щастя» Лесі Українки. У номінації «циркове мистецво» нагороду одержала циркова артистка, канатоходка Дар'я Очерклевич. Окремо була відзначена робота особливого хлопчика, Вадима Водолазко, який вразив картиною "Свято на нашій вулиці".

Гостям фестивалю були продемонстровані уривки з вистав та кінострічок, художні роботи учасників, а родзинкою церемоній відкриття та закриття фестивалю стали виступи юних митців і прекрасний перфоманс спеціально запрошеного гостя - Давіда Сурешвара з хореографічною постановкою «Сур'я аштакам».

 

Інформацію підготувала

зав. відділу соціокультурної діяльності Олена Сливка