Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Таємниці Києва: благословенні і прокляті місця»

Зустріч з письменником, публіцистом Сергієм Грабарем

  

image23 травня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась зустріч з Сергієм Грабарем «Таємниці Києва: благословенні і прокляті місця».

Сергій Грабар – письменник, публіцист. Автор статей і публіцистичних матеріалів з питань історії, культури, релігії, літератури, музики, живопису. Член Національної спілки письменників України.

У його творчому доробку поетичні збірки: «Натхнення», «Пелюстки надії», «Твоє ім'я» та ряд прозових творів: «Святополк II Ізяславович», «Від першої особи», «Стан душі», «Притчі», «Вибір», «Кава Меланж», «Метаморфози», «Дзеркало», «Ритуал» та ін. Твори автора перекладені іноземними мовами. Письменник – лауреат численних літературних премій в Україні і за кордоном. Автор і ведучий медійного проєкту «Киянин».

Під час зустрічі доповідач розповів про відомі місця та маловідомі сторінки історії древнього і вічно молодого Києва, численні культові споруди якого є безперечними місцями Сили та духовними оберегами міста.

Увагу аудиторії письменник зосередив на одному з найдавніших східнослов’янських монастирів – Києво-Печерській лаврі, яка знаходиться на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Більшість лаврських споруд є прекрасними зразками українського бароко в архітектурі. З XII ст. збереглася майже у первозданному вигляді одна церква – Троїцька надбрамна церква над воротами головного входу в Лавру. Упродовж багатьох століть її відвідувачів завжди наповнюює відчуття емоційної та фізичної комфортності. Храм вистояв, незважаючи на численні війни, пожежі та інші нещастя, яких зазнавала обитель за часи свого існування.

Під час заходу експонувалась книжкова виставка творчого доробку Сергія Грабара із фондів Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

На завершення зустрічі у авторському виконанні прозвучала новела Сергія Грабара.

Присутні висловили щиру подяку письменнику, побажали міцного здоров`я, творчих успіхів, здоров`я і миру.

Завершилась зустріч неформальним спілкуванням та автограф-сесією.

  

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Людмила Кудря