Неділя, 1 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image10 травня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Засідання розпочалось з розгляду загальних та організаційних питань. Керівник клубу Ігор Корольков звернув особливу увагу присутніх на обрання нових маршрутів та організацію подорожей влітку цього року з урахуванням ситуації в країні. Окрім того, подякував членам клубу, які долучилися до волонтерської допомоги та вручив продуктові набори ветеранам клубу.

Цікавою і змістовною була презентація Лариси Горбатової. Вона розповіла про подорож в селище міського типу – Ворохту, яке розташоване на території Карпатського національного природного парку. Селище відоме тим, що там знаходяться два з шести українських віадуків. Збудовані ще за часів Австро-Угорської імперії, мости чудово збереглися, хоч і не функціонують за своїм прямим призначенням, але й досі вражають своєю красою та надійністю. Чисте повітря, джерельна вода, унікальна архітектура залишили у мандрівниці незабутні враження, а показ світлин максимально передав всю ту красу казкових карпатських краєвидів.

Любительський фільм про подорож Азорськими островами представив Володимир Ярмош. Показ був доповнений розповіддю про архіпелаг з дев'яти островів посеред Атлантичного океану, в надрах яких і досі кипить вулканічна лава. Вів відвідав найбільший в архіпелазі – острів Сан-Мігель, де знаходиться столиця Азорських островів – м. Понта Делгада. Місто вразило яскравою зеленню, різноколірними будинками, стріт-артом та чудовими пляжами з чорним піском вулканічного походження. Побував В. Ярош і в м. Фурнаш, оглянув ботанічний сад Terra Nostra, що відомий своїм термальним басейном з водою, яка з-за великої кількості в ній заліза і сірки – оранжевого кольору. Багато приємних згадок залишила у досвідченого мандрівника ця подорож, тому насамкінець розповіді він додав, що можна довго описувати неймовірні пейзажі кожного острова, але всю красу словами не передати, це треба побачити.

Не залишили байдужими членів клубу й нові замальовки В’ячеслава Верховського та вірші Наталії Барабаш, а улюблені пісні туристів у виконанні Анатолія Зленка, Оксани й Олексія Дараєвих, Лідії Козки та групи «Віват», як завжди, сприяли затишній атмосфері зустрічі.

Колективне фото напам’ять уже стало доброю традицією наприкінці засідання.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко