Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

18 травня 2023 року у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась презентація книги військового, наукового та державного діяча, Лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, доктора технічних наук, професора, Надзвичайного і Повноважного посла України, генерал-полковника Ігоря Смешка «Нариси з історії України», яка вийшла друком у видавництві Саміт-Книга у 2023 році.

Все своє життя Ігор Петрович цікавився історією України. Працюючи за кордоном він мав можливість ознайомитися з архівними документами, які висвітлюють історію нашої країни і зберігаються за її межами. Вивчаючи стародруки йому спало на думку написати історію України, спираючись на першоджерела. У 2020 році вийшло друком перше видання «Нарисів». Після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, коли весь цивілізований світ підтримує нашу державу і цікавиться її історією і культурою, автор прийняв рішення видати книгу двома мовами – англійською та українською.

Під час презентації Ігор Смешко розповів про головні моменти з книги – різноманітну, багату і незалежну історію нашої держави, окреслив величезні природні та людські ресурси України, її визначну роль при формування європейського континенту. Проаналізував проблеми нашої системи цінностей, викладені у нарисі.

У заході взяли участь: Юрій Прокоф’єв, експерший заступник секретаря РНБО, бувший голова Комітету з питань ВТС та експортного контролю при Президентові України, експерший заступник голови Комітету з питань розвідки при Президентові України, кандидат психологічних наук, генерал; Сергій Горячев, завідувач відділу Національного інституту стратегічних досліджень, екскерівник Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України, кандидат технічних наук; Олег Сербін, Генеральний директор НБУ ім. Ярослава Мудрого, відвідувачі Бібліотеки та усі кому небайдужа доля України.

Модератор заходу – Олександр Шевчук, національний консультант проєктів Європейського Союзу та Ради Європи з питань захисту персональних даних, кандидат юридичних наук.

Наприкінці заходу всі бажаючи отримали у подарунок презентоване видання і прийняли участь у автограф-сесії.

 

Інформацію підготувала

зав. відділу обслуговування користувачів Оксана Круліковська

Фото провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Олени Загорної