Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки живопису Світлани Леонтьєвої

 «Я і КИЇВ»

5 травня 2023 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація виставки живопису «Я і КИЇВ» членкині Національної спілки художників України Світлани Леонтьєвої.

Відома журналістка, популярна телеведуча українського телебачення, заслужена журналістка України Світлана Леонтьєва вкотре продемонструвала глядачам ще одну яскраву грань свого таланту – захоплення живописом. Користувачі, працівники Бібліотеки вже знайомі з творчістю майстрині, завдячуючи авторським виставкам, що були організовані в бібліотечному мистецькому просторі раніше, до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Нині авторка представила експозицію «Я і Київ», що стала своєрідним художнім освідчення мисткині в любові до рідного міста. Виставка налічує 26 робіт – урбаністичні пейзажі, автопортрети, які написані, в різні роки, починаючи з 2016 року, та полотна, створені під час війни.

З відкриттям персональної виставки – важливою подією в творчому житті, художницю привітали генеральний директор НБУ ім. Ярослава Мудрого Олег Сербін, заслужена журналістка України Марина Кінах, народна артистка України Ольга Сумська, народний артист України, соліст Національної опери Ігор Борко.

Численні гості заходу – шанувальники живопису Світлани  Леонтьєвої – друзі, знайомі, колеги-журналісти, художники подякували майстрині за творчість, за живописні твори, що сьогодні є специфічною арт-терапією для глядачів і додають їм певних душевних сил у надзвичайно складних умовах воєнної агресії росії.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Ольга Мазаєва