Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка живопису Світлани Леонтьєвої «Я і КИЇВ»

 

З 5 травня по 23 червня 2023 р. в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1) експонується виставка живопису «Я і КИЇВ» членкині Національної спілки художників України Світлани Леонтьєвої.

На початку 2023 р., коли зболена війною душа і катастрофічна неспроможність художниці  писати улюблені київські пейзажі шукали вихід на полотні, народилися два автопортрети, де їй вдалося передати свій емоційний стан. Саме вони стали початком створення експозиції «Я і Київ», котра нині налічує 25 робіт, і є своєрідним художнім освідчення мисткині в любові до рідного міста.

Вже понад 430 днів ми живемо в стані стресу, жаху, повітряних тривог, болю, втрат, жорстокої війни. Кожен українець на своєму місці робить все можливе для наближення Перемоги – хтось воює на фронті, хтось волонтерить, донатить, допомагає ЗСУ, забезпечує усім необхідним вимушених переселенців з окупованих територій, поранених військових і цивільних.

Кожен у цій війні отримав психологічний стрес, лише різного ступеня важкості. І долати його – наше найперше завдання. Хтось потребує допомоги вже зараз, хтось – після повернення з фронту, а хтось – може справитися самостійно, усвідомивши проблему. Художники мають потужний інструмент для її усунення – арттерапію.

«Я належу до тієї частини творчої спільноти, кому важко писати у війні – живопис виходить «ненатхненним», бракує світлої іскри миру, душевності, легкості. Хоча кілька вдалих робіт, серед яких «Свята Софія», все ж вдалося створити.

В експозиції «Я і Київ» вперше зібрані мої урбаністичні пейзажі, автопортрети.

Завжди жартома казала, що «я – художниця, одного міста, одного району, однієї вулиці:  Київ, Поділ, Ігорівська».

Справді, мене завжди надихав Київ – з його старовинними чудернацькими і вишуканими будівлями, золотими банями церков, вузькими і широкими вулицями,

затишком вуличних кав’ярень та парків.

Представлені роботи усього періоду мого малярства з 2016 року.

Вірю, що мій живопис додасть певних душевних сил, підтримає емоційну та моральну стійкість глядачів закоханих у Київ» – з вірою у Перемогу,  Світлана Леонтьєва. 

Про авторку:

Світлана Леонтьєва – заслужена журналістка України. Нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Відома журналістка, популярна телеведуча українському телебаченню присвятила близько 30 років. Працювала на провідних телевізійних каналах України – ЮТАР, КДР ТРК, Інтер, Перший національний. Нині працює на телеканалі «ДІМ», авторка і ведуча програми «Точка опори».

Малярством займається з 2015 р. – пише місто, море, пейзажі, квіти, натюрморти. Її роботи вирізняються особливою палітрою, тонким відчуттям кольору, наповнені енергетикою любові і добра.

Активна учасниця благодійних акцій.

Живопис Світлани Леонтьєвої успішно експонується у вітчизняних галереях та виставкових залах, прикрашає приватні колекції не лише в Україні, а й у Німеччині, Греції, Люксембурзі, Австрії, Канаді, США, Південній Кореї, Казахстані, Білорусі.

 

Презентація виставки за участі авторки відбудеться 5 травня о 16:00.

Вхід вільний.

Контактний тел. 0989361295