Субота, 27 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image26 квітня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Юрій Семенов розповів про анонсований раніше одноденний велосипедний похід. Маршрут пролягав по Обвідному каналу, що був створений у 50-60-х роках ХХ ст. й простягнувся на 77 кілометрів уздовж лівого берега Київського водосховища. Мандрівники, проїхавши лише невелику частину шляху, були вражені красою навколишньої природи, адже за час свого існування канал набрав природних рис, і тепер важко уявити, що його створила людська праця.

Тетяна Козловська зацікавила присутніх своєю розповіддю про унікальний проєкт – Podod100, який у 2018 році ввійшов у книгу рекордів України, як найдовший похід без сну і їжі. Досвідчена туристка три рази виходила на цей маршрут, але через різні обставини щоразу долала 50 кілометрів шляху. Досвід, отриманий під час походу, дозволив їй більше дізнатися про можливості організму й надалі вдосконалювати свої навички. Фільм якнайкраще передав атмосферу цього походу.

На засіданні Юрій Симонов презентував та передав до бібліотеки нову книгу «Три столиці». Це жартівливі історії з серії «Нотатки мандрівника» про неоднозначні ситуації подорожніх. Автор емоційно зачитав невеликий уривок, який викликав посмішки на обличчях присутніх.

Члени клубу з задоволенням послухали нові поезії Наталії Барабаш. Вона щиро поділилася усім, що вабило, бентежило, а іноді й краяло серце протягом останнього часу.

Наприкінці зустрічі Лариса Горбатюк показала світлини з найцікавіших походів клубу минулих років. Невимушене спілкування та спогади додали присутнім життєвої наснаги та надихнули на нові походи.

Упродовж засідання лунали улюблені пісні туристів у виконанні Оксани та Олексія Дараєвих, Ольги-Софії (Дорошенко), дуету «Міраж» та групи «Віват».

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко