Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Ми нація міцна і сильна

  

Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її не збудуємо,

і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути. 

      Липинський В.

 

imageТермін «патріотизм» (від латинської patria – батьківщина, вітчизна) – громадянське почуття, змістом якого є любов до Батьківщини і готовність пожертвувати своїми інтересами заради неї, відданість своєму народові, гордість за надбання національної культури.

Серед характерних ознак патріотизму визначаються розуміння і сприйняття української ідеї, сприяння розбудові державної незалежності, засвоєння національних цінностей української культури, мови, прищеплення шанобливого ставлення до історичної пам’яті.

Україна має велику і славну історію, у якій є як світлі сторінки, так і сумні. Упродовж віків нашим предкам доводилося боронити землю від багатьох нападників, захищати себе і свої святині. Були епохи, коли наша держава занепадала, а були й часи, коли міцнішала, піднімалася, будувала міста й храми, до неї з повагою ставилася вся Європа. Досить згадати княжу й козацьку добу! Усім королям і князям Європи за честь було поріднитися з київським князем Ярославом Мудрим. А слава козацька... Вона гриміла на весь світ!

Наша держава з давніх-давен славиться вільними і мужніми, працьовитими іimage добрими, сильними і самостійними українцями, які шанують традиції, звичаї та обряди.

Події останніх років примусили кожного громадянина відчути свою причетність до своєї Країни. Наша свідомість постійно змінювалася Майдан та Революція Гідності потрясли не тільки Україну, але й увесь світ. А АТО та війна з московією продемонстрували Європі та всьому світові, що ми міцна і сильна духом нація, яка навчила поважати себе і відстоює свій вибір.

В Україні триває війна, руйнуються міста й села, гинуть мирні мешканці. Сумно й боляче від того, як красиві міста перетворюються в суцільні руїни. Але українці – сильна духом нація, яка вміє самовіддано себе захищати, і вміє будувати. Ми нація міцна і свободолюбива. Весь світ – за нас. А саме тому путінська війна закінчиться перемогою для українства.

У Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого створено постійнодіючу книжкову виставку «Ми нація міцна і сильна», яка висвітлює історію нашого народу від давнини до сьогодення і постійно оновлюється. На виставці представлені документи з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого.

 

Виставка експонується за адресою: 

вул. Грушевського Михайла, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 01 квітня 2023 року – 31 грудня 2023 року

 

Інформацію підготувала зав. сектору

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скобелко