Субота, 27 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image12 квітня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Засідання розпочалось з розгляду організаційних питань. З інформацією про велосипедний туризм, як один з видів активного відпочинку, так і різновиду спортивного туризму, виступив Юрій Семенов. Він указав на головні відмінності велосипедних маршрутів і запросив членів клубу приєднуватись до одноденних велосипедних походів і поїздок вихідного дня, що організовує клуб.

Досвідом, про один з підвидів водного туризму – сплав по річках на катамаранах і плотах, поділився Олександр Кузьменко. Він схарактеризував категорії складності водних маршрутів та зазначив, що кожен за його фізичною підготовкою зможе вибрати найбільш зручний за рівнем складності напрям, але в будь-якому випадку екстрим, заряд адреналіну та маса вражень після сплаву будуть гарантовані.

Про подорож до Гоа та невеликого індійського міста Мурдешвар розповіла досвідчена туристка Людмила Піроцька. Яскравою ілюстрацією до розповіді став показ світлин, що допоміг передати неймовірну красу пейзажів і велич архітектурних будівель й храмів.

Цікавою і змістовною була презентація Володимира Ярмоша про Францію. Перебуваючи вимушено у цій країні, він був вражений тим, як її громадяни та українська діаспора допомагають Україні у цей складний час. Так у м. Парижі розгорнуто стяги України, люди виходять на площі міста з синьо-жовтими прапорами й закликають зупинити війну, допомагають біженцям, збирають гуманітарну допомогу. В. Ярмош зафільмував побачене та запропонував для перегляду присутнім.

Член клубу Євген Коломійцев розказав про свою роботу у волонтерській команді, що шиє евакуаційні ноші для потреб наших військових. Він ознайомив з подробицями злагодженої роботи команди та запропонував долучитись до волонтерської діяльності.

Нові літературні замальовки Юрія Симонова й В’ячеслава Верховського, цікаві та змістовні виступи доповідачів, виконання улюблених пісень туристів сприяли затишній атмосфері зустрічі.

Закінчилось засідання традиційним фото на згадку.

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко