Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги Сергія Соколова

«Історія в моментах. Україна/московія» (Київ, 2022)

 

20 квітня 2023 р. в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася зустріч з волонтером, просвітником і педагогом, представником територіальної оборони Сергієм Соколовим.

Він є автором книги «Історія в моментах. Україна/московія» (Київ, 2022),  що присвятив бійцям, які загинули в Іловайському котлі у серпні 2014 року, добровольцям, які першими стали оборонною стіною перед агресором, усім військовим Збройних сил України, які подарували нам шанс на життя.

Представляючи видання, автор зазначив, що кожному із нас необхідно знати історію України, як своєрідну «конституцію» буття нашого народу. Адже, наша історія – це життєпис народу, що відкривав свої найкращі риси протягом багатьох століть, загартовувався у випробуваннях на грані існування, нині знайшов себе у незворотній боротьбі за незалежність.

Науково-популярне видання, де впорядковані основні позитивні чи драматичні моменти різних історичних епох, дає можливість знайти відповіді на проблеми сучасності, зрозуміти причинно-наслідковий зв‘язок нинішніх подій російсько-української війни.

Нашу історію створювали і наповнювали Великі Українці, які застосовували свій високий інтелект для просвіти, своїм завзяттям і напором вигризали Україну з лап московського та інших окупантів, творили країну, державу, суспільство.

В зустрічі взяв участь український художник Володимир Ребров, який представив свій мистецький проєкт «Коли зникають фарби». Графічні чорно-білі роботи автора стали своєрідним художнім літописом війни.

Учасниками заходу були користувачі та працівники Бібліотеки, студенти Київського вищого професійного училища водного транспорту, які охоче долучилися до волонтерського проєкту «Листівка на передову». Щирі слова вдячності за сміливість, честь і незламність, за збережене життя, стануть для наших славних воїнів моральною підтримкою.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Ольга Мазаєва