Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки Володимира Реброва

«Коли зникають фарби. Війна очима українського художника»

 

4 квітня 2023 р. в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація виставки графічних робіт київського художника Володимира Реброва «Коли зникають фарби» за участю автора.

Це перша виставка в творчому житті художника. Експозиція  налічує близько двохсот робіт, які були написані з початку  війни. Володимир Ребров розповів, як день за днем, перебуваючи в укриттях, він відтворював на аркушах паперу всі новини, події, що відбувалися навколо, створював дивовижні портрети мужніх українців.

Графічні чорно-білі роботи автора стали своєрідним художнім літописом війни, воєнним щоденником художника. В його малюнках зібрані вся біль, відвага, гнів та гордість українського народу, краса та любов до рідної України. Вони вражають майстерністю, ятрять душу, чіпляють до сліз.

Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам'ять захисників і захисниць, невинних мирних жителів, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

До гостей бібліотеки звернулася заступник генерального директора з  питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів  НБУ ім. Ярослава Мудрого Наталія Цукренко та привітала автора з відкриттям виставки.

У заході взяли участь Віолета Кравченко – авторка поетичної збірки «Вірші, обпалені війною», яка ілюстрована чорно-білими малюнками Володимира Реброва, поетеса Вікторія Погоріла, українська естрадна співачка  Вікторія Падалко. Їхні вірші та пісні стали гармонійним і співзвучним доповненням зустрічі.

Протягом вечора демонструвався відеофільм про творчий процес створення графічних робіт Володимиром Ребровим (автор і режисер фільму Ліа Романова).

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Ольга Мазаєва