Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 image22 березня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Засідання розпочалось з презентації Сергія Кутнякова про водноспортивний похід на ялах річкою Дніпром влітку 2020 року. Він був організований у рамках проєкту «Жива ріка», щоб привернути увагу фахівців до проблем Дніпра. Адже господарська діяльність людини, кардинальна зміна гідрологічного режиму, постійні хімічні та радіаційні забруднення протягом багатьох років значно погіршили стан екосистем басейну річки. Метою цього походу було долучити спеціалістів та небайдужих людей до ревіталізації природних ресурсів Дніпра. Подальша реалізація проєкту буде проходити за домовленістю з органами місцевого самоврядування восьми областей України, через які тече річка Дніпро. Під час майбутніх походів заплановано: проведення екскурсій та організацію нових туристичних маршрутів вздовж берега Дніпра і річками басейну; спільні з місцевими громадами прибирання та озеленення територій узбережжя; обладнання місць дозвілля та відпочинку.

Гостем клубу цього разу був заслужений артист естрадного мистецтва України Борис Кесельман. Спілкування відбувалось в дружній невимушеній атмосфері, а власні невеличкі вірші з дотепним змістом й пісні у його виконанні додали гарного настрою присутнім.

Цікавою та змістовною була розповідь Юрія Семенова про подорож до м. Дубай в січні 2020 року. Досвідчений турист був вражений найвищою архітектурною спорудою – хмарочосом Бурдж-Халіфа (828 метрів), архіпелагом з трьох штучних островів, створених у формі пальм Джумейра, Джебель Алі й Дейра, музичним фонтаном, висота струменів якого сягає 150 метрів та іншими пам’ятками. Запропонований для перегляду фільм, знятий під час подорожі, був приправлений жартами, спогадами та його особистими оцінками побаченого.

Не залишили байдужими членів клубу нові замальовки Оксани Бондарчук та жартівливі оповідки В’ячеслава Верховського, а затишній атмосфері вечора сприяли пісні у виконанні Анатолія Зленка, Софії-Ольги (Дорошенко), Миколи Ковальова та групи «Віват».

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко