Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт-зустріч з естрадною співачкою Вікторією Падалко  

 «Я хочу написати про війну…»

 

«Я хочу написати про війну…

Але бракує в світі слів,

 щоб описати цей безкрайній біль

Можна міста відбудувати

Та не повернути тисячі життів

Хоч якби не хотілось

Повернути час, коли ми спали

А вони безжалісно на все святе напали…»

 

Слова з пісні В. Падалко

«Я хочу написати про війну»

 

30 березня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся  концерт-зустріч з естрадною співачкою Вікторією Падалко «Я хочу написати про війну…». 

Вікторія Падалко – українська естрадна співачка, поетеса, композиторка, авторка і виконавиця власних пісень. Переможниця всеукраїнських і міжнародних музичних конкурсів, стипендіатка Президента України. Володарка ордену «Золота Квітка» ім. Квітки Цісик. У її репертуарі – пісні 15-ма мовами світу, а серед наукових зацікавлень – питання взаємодії музики й літератури. Для Вікторії спів це не тільки спосіб самовираження, а й сенс життя. Співати вона почала ще з раннього дитинства і вже у юному віці усвідомила, що її майбутнє обов’язково буде пов’язане з музикою та вокалом.  

На концерті-зустрічі прозвучали нові та вже добре відомі авторські композиції, такі як: «Невже йому необхідна була війна», «Відчинене вікно в дитинство», «Зацвіла в долині», «Які твої думки в ту мить», а також пісня «Я хочу написати про війну…», що втілила в собі біль кожного українця. Ця пісня була написана на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Адже зброя для Вікторії  - це її творчість, що торкається  найглибших струн людської душі і викликає потужний емоційний ефект.

Гості концерту аплодували виконавиці стоячи. Окрім пісень, поговорили також про найважливіше: життя, надію та світло всередині нас…

Усі присутні побажали Вікторії нових творчих успіхів і мистецьких злетів! І висловили бажання якнайскоріше почути нову пісню, вже не про війну, а про нашу довгоочікувану  і благословенну Перемогу!

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар відділу

соціокультурної діяльності

Юлія Гриценко