Субота, 27 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки Олександра Майорова

«ЗА ТВОЇМ ПЛЕЧЕМ»

 

21 березня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбулася презентація фотовиставки Олександра Майорова «ЗА ТВОЇМ ПЛЕЧЕМ», яка створена за сприяння Національної спілки фотохудожників України, Арт-об’єднання «KYIVPHOTOS-HALL 2012».

Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам'ять воїнів, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Автор виставки, член Національної спілки фотохудожників України Олександр Майоров ознайомив учасників зустрічі зі своєю творчістю – розповів про створення проєктів  «Різні»,  «Інше місто», «Баба Єлька», продемонстрував фотоальбоми та каталоги різноманітних фотоконкурсів та колективних виставок, в яких брав участь.

 Цікавою і зворушливою була його розповідь про героїнь фотопроєкту «За твоїм плечем», які чекають своїх близьких з війни, про історію створення кожної світлини.

Суголосним до проникливої розповіді Олександра Майорова став виступ поета-пісняра Володимира Самайди.

Присутні на заході – відомі фотохудожники, викладачі та студенти Київського вищого професійного училища водного транспорту, працівники НБУ ім. Ярослава Мудрого охоче долучилися до волонтерського проєкту «Листівка на передову».

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Ольга Мазаєва